Presa economică națională anunță că piaţa românească de retail a intrat în era consolidărilor, iar numărul jucătorilor din piaţă va scădea.

Asta ar fi concluzia unui raport furnizat de către PMR Consulting, o companie de cercetare şi analiză de piaţă anglo-americană cu expertiză pe 25 de pieţe din Europa Centrală şi de de Est. Pe lista lanţurilor care ar putea decide să iasă din România în urma unor preluări se numără Billa, Real şi Cora. ,,Numărul jucătorilor importanţi este de aşteptat să scadă până la finele decadei (perioada 2015-2020). Tranzacţia prin care grupul Auchan a preluat 20 de magazine Real de la Metro Group, pentru un sfert de miliard de euro nu va fi ultima de acest gen, având în vedere relatările potrivit cărora achiziţia supermarketurilor Billa (deţinut acum de grupul german Rewe) de către retailerul francez Carrefour este pe cale să se încheie. Există, de asemenea, zvonuri, potrivit cărora că cele patru magazine Real rămase în portofoliu Metro Group inclusiv cel de la Șcheia Suceava (după tranzacţia cu Auchan n.red) şi 11 hipermarketuri Cora sunt potenţiale targeturi pentru cei care doresc să se extindă prin achiziţii,, se mai arată în raportul PMR Consulting.

Au fost vremuri tare bune și mai ales profitabile atât pentru magazinul Billa de la Fălticeni – supermarket situat, la parter, în incinta complexului comercial ,,Nada Florilor,, din centrul municipiului, Billa fiind primul magazin mare din Fălticeni – dar și pentru Real din Șcheia acolo unde mii de suceveni și-au făcut ani la rând cumpărăturile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.