Soția președintelui, Carmen Iohannis, a vorbit despre Principesa Moștenitoare Margareta, fiind invitata emisiunii „În numele tatălui“, care marchează un sfert de veac de la întoarcerea în România a primului membru al Casei Regal, după ce Regele Mihai a fost silit să abdice să să părăsească țara în 30 decembrie 1947.

KLAUS IOHANNIS - LANSARE - CANDIDATURA - PRESEDINTIE - BUCURESTI

„Continua azi ce au început Regina Maria şi Regina Elisabeta cu acest neam. Îşi continuă cu mare discreţie contribuţia la prosperitatea noastră”, a spus Prima Doamnă a României.

Principesa Margareta a declarat, duminică, la un concert de gală organizat la Ateneul Român, că în prezent „majoritatea românilor poartă Coroanei afecţiune şi respect”, în vreme ce în urmă cu un sfert de secol convoiul regal a fost oprit cu mitralierele, pe şoseaua Bucureşti-Piteşti.

Regele Mihai a încredinţat primei sale fiice, principesa moştenitoare Margareta, misiunea de a-l reprezenta în România, pentru prima oară de la plecarea în exil, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 1948, informează Româniatv.net.

Sursă foto gandul.info.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.