Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus ce se va întâmpla cu pensiile în decursul acestui an, mai exact, dacă acestea vor crește sau nu pentru a doua oară. Anul acesta, românii care fac parte din categoriile vulnerabile primesc mai multe ajutoare economice.

Marius Budăi a spus ce se va întâmpla cu pensiile anul acesta, în ceea ce privește posibilitatea ca acestea să cească din nou.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a lăudat crearea celor peste 100.000 de locuri noi de muncă, începând cu luna noiembrie a anului 2021.

Marius Budăi a spus dacă vor mai crește sau nu pensiile în anul 2023

Ministrul Muncii nu a putut să dea un răspuns exact în această situație, dar a spus că se urmărește evoluția economică, pentru a se putea stabili cu exactitate dacă se poate sau nu face acest lucru.

„Mergem în continuare cu evaluarea şi preluare datelor în format electronic până vom avea legea finală, analiza pleacă de la Legea 127. Trebuie văzut în contextul economic actual, în ce perioadă îşi permite România din punct de vedere bugetar să rezolve acest impact.

Orice majorare nu este legată de executarea rotativei. La preluarea guvernării, nu ne aşteptam să avem un război la graniţă.

Trebuie să fim foarte atenţi ca acele venituri pentru acele categorii vulnerabile de angajaţi/pensionari să fie ajutate să treacă peste această perioadă. Nu confirm şi nici nu infirm, când vom avea ceva de comentat, vom comunica transparent”, a spus acesta la România TV.

Conform unor surse, efortul bugetar s-ar ridica la suma de zece miliarde de lei, însă Marius Budăi a preferat să fie rezervat și să nu se pronunțe în ceea ce privește cifrele, scrie kanald.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.