Comuna suceveană Todirești conduce topul trist al localităților cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus la mia de locuitori, aceasta înregistrând luni, 27 septembrie, 37 de cazuri la o populație de aproximativ 6000 de locuitori.

Edilul Mugurel Bocancea trage un semnal de alarmă și face apel la vaccinare și la respectarea regulilor sanitare, subliniind că în caz contrar comuna Todirești va intra în carantină.

„Eu am făcut tot ce este omenește posibil! Am postat pe site-ul Primăriei, i-am informat prin toate mijloacele pe oameni și le-am recomandat tuturor să se vaccineze, însă m-am lovit de un zid! Sunt câțiva cetățeni care nu cred în coronavirus și propagă diferite mesaje eronate! Ba chiar m-au ironizat și certat pentru mesajele pe care le-am transmis! Noi am fost prima localitate din județ în care a ajuns caravana mobilă de vaccinare, însă atunci s-au imunizat câțiva oameni și cam asta a fost. Acesta este adevărul suntem codașii județului”, a declarat primarul comunei Todirești, Mugurel Bocancea.

Primarul a adăugat că din cei 28 de angajați ai Primăriei, doar opt nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului, însă și acestora le recomandă să o facă, întrucât intră zilnic în contact cu oamenii. De altfel, edilul a mai spus că șapte din cei 37 de cetățeni infectați cu coronavirus sunt de la CRRN Costâna și de la „O nouă șansă”, însă și în rândul populației numărul poate crește.

Trebuie precizat că, la incidențe între 6 și 7,5 la mie, circulația este restricționată pentru cei nevaccinați, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după ora 20:00. În aceleași zile, magazinele se închid la ora 18:00. O altă problemă este aceea că școlile au trecut în online.

„Joi vom avea Ședință de Consiliu Local și voi încerca, din nou, să le transmit consilierilor locali apelul meu, pentru ca și ei, la rândul lor, să transmită mai departe în comunitățile din care fac parte. În aceste condiții este foarte greu să trecem peste astfel de momente dacă nu facem front comun cu toții: Primărie, consilieri locali, agenți economici și cetățeni”, a subliniat Mugurel Bocancea.

Acesta subliniat că într-o țară în care oamenii cred în superstiții care mai de care mai ciudate, dar nu cred în coronavirus sau în alte lucruri dovedite științific, este foarte greu să îi convingi că un lucru este bun.

„Fac un apel la cetățeni să se vaccineze! Este singura soluție să trecem de această pandemie”, a conchis edilul Mugurel Bocancea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.