Vineri, 15 octombrie, a avut loc concursul de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Suceava. Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, dintre cei 287 de candidați care au susținut proba scrisă au promovat doar 196 de candidați. Altfel spus, doar 68,29% dintre candidații care au susținut vineri proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat au promovat.

Trebuie precizat că la proba scrisă, sunt considerați admiși cei care obțin minimum 70 de puncte și nu există punct din oficiu.

La finalul probei scrise, mulți dintre candidați au declarat că subiectele au fost extrem de grele, însă, după caz, unii au reușit să promoveze cu note onorabile, alții la limită, iar alții nu au reușit să dovedească că sunt competenți pentru a ocupa aceste funcții din cadrul unităților școlare.

La o privire de ansamblu, subiectele au fost complexe, însă pe măsura funcției pe care urmează să o ocupe profesorii care au luat parte la concurs.

Încă ceva, dacă un profesor, indiferent de materia pe care o predă, se vrea director, atunci trebuie să fie în stare să promoveze un astfel de concurs care are un grad ridicat de dificultate.

Imediat după ce concursul a fost finalizat, Ministerul Educației a făcut publice și subiectele primite de concurenți, dar și șablonul de evaluare a acestora.

Proba scrisă a concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat este doar un pas, întrucât, în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, se va desfășura proba interviului, denumită popular și „proba politică”, când pică cine trebuie și câștigă cine e pe lista partidului.

Reamintim că prof. Daniela Dungeanu, directorul Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, este singurul candidat care a obținut nota 10 la proba scrisă a concursului, în timp ce alți șapte candidați au obținut note de 9 și 9,2.

La nivelul județului Suceava, sunt vacante 217 posturi de director și 55 de director adjunct.

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.