Potrivit CSM, recentele situaţii din Parlament au blocat sau îngreunat actul de justiţie. CSM susţine că imunitatea parlamentarilor şi a membrilor sau foştilor membri ai Guvernului nu trebuie să conducă la imposibilitatea desfăşurării procedurilor judiciare şi a înfăptuirii actului de justiţie, acestea fiind de competenţă exclusivă a organelor judiciare.

În cadrul unui interviu la RFI, ministrul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al UNPR, a precizat că „nu s-a blocat cu nimic justiția în cazul acela (n.r.: Dan Șova), vot insuficient ca să fie trimis în judecată domnul Șova. Judecata merge mai departe, dacă este condamnat va executa. Singura diferență este că această cercetare și judecare nu se face în stare de arest”.

”Imunitatea nu există decât pentru fapte și declarații politice, ba aș putea spune că articolul 72 (din Constituția României, n.r.) chiar spune că deputatul și senatorul poate fi urmărit și trimis în judecată, și se întâmplă. Ori, de aici încolo se trece la confuzia între imunitate și inviolabilitate – s-a modificat Constituția în 2003. Deci inviolabilitatea se referă la inviolabilitatea persoanei, adică reținere și arestare” a declarat Eugen Nicolicea la RFI.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.