În cazul în care te-ai hotărât să devii părinte, trebuie să știi că nu numai femeia, ci și bărbatul trebuie să facă anumite schimbări.

Alimentația zilnică, analizele medicale, tipul de lenjerie intimă pe care o poartă, timpul petrecut în sala de sport sau chiar la muncă influențează fertilitatea bărbaților. Chiar și temperatura apei în care face baie poate afecta fertilitatea, dacă nu sunt luate măsurile necesare pentru sporirea șanselor de concepție.

Nu uita de analizele medicale!

Chiar dacă vizibil nu sunt probleme de sănătate, înainte de a te decide să concepi un nou membru al familiei, mergeți amândoi la medic pentru analizele de rutină.

Infecțiile, tratamentele medicamentoase, bolile cronice sau genetice pot deveni oricând o cauză a infertilității, deoarece existența lor pot afecta cantitatea și calitatea spermei.

Dieta pentru sporirea fertilității

Dacă mama trebuie să ia acid folic, n-ar fi rău ca și partenerul să facă unele schimbări în meniul său zilnic, astfel încât să crească șansele de a concepe un bebeluș.

Mâncărurile grase, alcoolul, fumatul pot dăuna procesului de reproducere. Bărbatul poate lua porția necesară de acid folic din alimente precum cerealele integrale sau legumele de sezon cu frunze verzi, dar și din sucul de portocale.

Un mineral cheie pentru fertilitatea bărbatului este zincul, care poate fi luat din ouă, fructe de mare sau chiar și carne, însă mare atenție la excese.

Folosește cât mai rar posibil bicicleta!

Este deja cunoscută teoria conform căreia mersul pe bicicletă afectează fertilitatea bărbatului. Poziția de stat în șa determină reducerea volumului de lichid seminal.

(sursa: http://www.clicksanatate.ro/Ce-trebuie-sa-faca-un-barbat-inainte-de-a-concepe-un-copil_0_17662.html)