Cu ocazia minivacanței prilejuită de celebrarea Zilei Naționale a României, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor, pentru siguranța comunității.

Cetățenilor care aleg să-și petreacă timpul liber în zonele turistice și de agrement le recomandăm respectarea măsurilor specifice. 

„Astfel,  în spațiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice de încălzire defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată este interzisă. La cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu. De asemenea, se vor consulta și se vor respecta cu strictețe planurile de evacuare prezente în fiecare cameră, în cazul producerii unei situații de urgență.

Pe timpul  manifestărilor culturale cu public numeros, venim în sprijinul cetățenilor cu măsurile minime de prevenire a producerii unor situații de urgență:

În spațiile deschise,  nu este permisă parcarea autoturismelor decât în zonele special amenajate și marcate în acest sens, pentru a nu bloca accesul la hidranții stradali sau a subdimensiona căile de acces al autospecialelor în cazul producerii unei situații de urgență. Iar în spațiile închise, se vor menține căile de evacuare libere, atât pentru utilizatori, cât și pentru forțele de intervenție.

Totodată, manifestați prudență în utilizarea sobelor sau a echipamentelor destinate încălzirii locuinței și NU folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și alte echipamente) cu defecțiuni sau improvizații.

Menționăm faptul că, în această perioadă, pompierii militari suceveni se vor afla la datorie în subunitățile inspectoratului de pe raza județului, pregătiți în permanenţă să intervină cu mijloacele tehnice din dotare pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor. 

În cazul sesizării unui incendiu sau a altei situații de urgență care poate pune în pericol viața dumneavoastră sau a celor din jur, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112, transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului și locația exactă.    

Întrucât temperaturile sunt în scădere și pot fi emise avertizări de fenomene meteorologice periculoase, mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play

Vă urăm La Mulți Ani, dragi români! 

Să aveți parte de zile liniștite!”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, mr. Alin Găleată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.