O nouă investiție de amploare prinde contur  în comuna suceveană Poiana Stampei, cunoscută tot mai mult  în ultimii ani pentru evoluția administrativă, dar și pentru implicarea activă a primarului acestei localități, ing. Viluț Mezdrea, în nevoile comunității.

Miercuri, 20 martie, la sediul MDRAP București, edilul a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare infrastructură educațională în comuna Poiana Stampei”, în valoare de 1, 5 milioane de euro, bani europeni, în prezența vicepremierului Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale.

Proiectul a fost promovat spre finanțare prin Programul Operațional Regional, la Agentia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț, prin axa prioritară 10.1 b. Acesta se referă la reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii educaţionale  de la Școala cu clasele I-VIII Poiana Stampei, care va cunoaște o schimbare majoră în viitorul apropiat.

Astfel, aici va exista un spațiu special amenajat care va permite servirea unei mese calde de către elevi, o bibliotecă modernă, o sală de lectură, precum și laboratoare dotate la cele mai înalte standarde.

De asemenea, un alt element de noutate îl reprezintă atelierul de meșteșuguri pe care școala îl va avea, acesta oferind prilejul școlarilor să își descopere abilitățile în acest domeniu.

Tot aici elevii se vor bucura și de un teren de sport modern, dotat cu nocturnă, tribune, pistă pentru alergat, proiectul prevăzând toate aceste modifcări.

„Învățământul a fost una dintre prioritățile mele ca primar și nu mă voi opri din îmbunătățirea mediului în care se desfășoară actul educațional în comuna Poiana Stampei pentru ca generațiile de mâine să fie beneficiarele unor resurse moderne de învățare. Cred că îmbunătățirea condițiilor în care învață elevii și își petrec o bună parte din viață cadrele didactice poate impulsiona creşterea şi perfecţionarea generaţiilor viitoare. Acestea sunt motivele pentru care acest proiect şi fondurile alocate vor schimba în bine viitorul pentru localnici şi pentru comunitate”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul comunei, Viluț Mezdrea.

Totodată, edilul și-a exprimat recunoștința pentru echipa de proiect și anume pentru proiectantul de la S.C. Arhi Build Expert SRL Bistrița , precum și pentru consultantul  Doiana Iacoban, de la S.C.  Regional Consulting, dar și  pentru întreaga sa echipă de la Primărie, fără de care proiectul n-ar fi fost posibil.

„Sunt oameni profesioniști care mă ajută să pun în practică tot ce îmi doresc pentru comunitatea din Poiana Stampei și le mulțumesc pentru asta. Referitor la acest proiect, care este cel mai recent, după Centrul Medical și Grădinița cu Program Prelungit,  proiecte tot pe fonduri europene, vă pot spune că  în momentul de față este întocmit proiectul tehnic, următorul pas fiind demararea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor”,  a mai spus primarul Mezdrea.

După finalizarea acestui proiect  școala va dispune de toate autorizațiile necesare funcționării în cele mai bune condiții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.