Luna septembrie s-a dovedit a fi cea mai dezastruoasă luna de activitate la Termica, încasările fiind atât de mici încât nu acoperă decât pe jumătate costurile de funcţionare a societăţii.

„Facem eforturi să asigurăm apa caldă, dar, din păcate, încasările de la populaţie sunt foarte mici. Dacă luna august a fost considerată foarte slabă la încasări, iată că în septembrie stăm şi mai rău”, a constatat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Încasările din septembrie sunt de numai 820.000 lei, mai mici chiar decât cele din aceeaşi perioadă a lunii august, când nu s-a furnizat apă caldă şi de obicei este foarte slabă la încasări de la populaţie.
„Numai factura la gaz metan pe o lună de zile este de 1,4 milioane de lei, dar la asta se mai adaugă şi alte cheltuieli, de la energia electrică necesară funcţionării instalaţiilor, la apa utilizată şi substanţele de tratare a apei, încât, din încasări, nu acoperim decât jumătate din costuri”, a declarat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.
„Plăţile de la populaţie sunt acum singura sursă de venit la Termica. Dacă oamenii nu plătesc ce consumă, Termica nu are cum să plătească facturile la gazul metan utilizat pentru producerea apei calde”, a atras atenţia primarul Ion Lungu, care s-a arătat îngrijorat de faptul că pe 10 octombrie trebuie achitată o nouă rată din datoria către EON, de 1,5 milioane de lei (15 miliarde de lei vechi).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.