Cetăţenii care locuiesc la altă adresă decât cea trecută în buletin ar putea fi sancţionaţi, prevede un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne. De asemenea, la aceeaşi adresă nu vor mai putea locui mai mult de zece persoane care nu sunt înrudite.

Scopul noilor măsuri care ar putea intra în vigoare este acela de a avea o acurateţe a datelor din Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor. Asta pentru că multe persoane locuiesc în altă parte, şi nu la adresa de domiciliu pe care o au scrisă pe cărţile de identitate

Când va fi anulat actul de identitate

Pentru a fi anulat actul de identitate – noua măsură care ar putea fi luată -, vor fi făcute controale de către cei de la Poliţie. Dacă se constată că persoana nu locuieşte la adresa pe care o are în buletin, actul de identitate va fi anulat şi vor trebui să meargă pentru a-şi procura unul nou. De asemenea, situaţia va deveni mai complicată şi pentru persoanele care stau în gazdă sau chirie. Nu va mai fi suficientă declaraţia gazdei, ci vor fi necesare mai multe date pe respectiva cerere a solicitantului. Se va aproba adresa doar după un control al poliţiştilor. 

Număr maxim de persoane la aceeaşi adresă

Nici nu vor putea fi multe persoane la aceeaşi adresă. Limita va fi de zece, şi doar dacă există o relaţie de rudenie între aceste persoane. Există cazuri unde sunt trecute şi 1.000 de persoane la aceeaşi adresă. Rămâne de văzut dacă noile măsuri vor fi adoptate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.