Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis să mărească cu 45 de lei indemnizațiile preşedinţilor birourilor electorale din secţiilor de votare, ale operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru fiecare zi de activitate.

Art. IV. — (1) Indemnizațiile președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, ale locțiitorilor acestora, precum și ale operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 se majorează cu 45 de lei pentru fiecare zi de activitate”, se arată într-un comunicat AEP.
Astfel, potrivit aceleiași surse, personalul de la alegeri va primi câte 190 de lei pentru fiecare zi de activitate: „(2) Indemnizațiile membrilor birourilor electorale județene, ale membrilor birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București și ale membrilor biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 se majorează la 190 de lei pentru fiecare zi de activitate.
(3) Indemnizațiile personalului tehnic auxiliar al biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 se majorează la 190 de lei pentru fiecare zi de activitate. (4) Majorarea indemnizațiilor prevăzute la alin. (2) și (3) se aplică începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și operatorii de calculator care asigură predarea dosarelor la sediile birourilor electorale județene și ale birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București au dreptul să primească la cerere o zi liberă plătită de la locul de muncă, în ziua următoare datei votării, pe baza procesului- verbal de predare-primire încheiat cu biroul electoral județean sau biroul electoral al sectorului municipiului București, după caz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.