Mai multe unități școlare din județul Suceava găzduiesc la cursuri copii din Ucraina. Astfel, vineri, 25 martie, au fost repartizați în unități de învățământ cu statut de audienți, conform procedurii aprobate de Ministerul Educației la nivel național, 82 de elevi și preșcolari din statul vecin. Dintre aceștia, 74 vor studia la Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava, respectiv 16 preșcolari, 27 elevi învățământ primar, 26 elevi învățământ gimnazial și 5 liceeni. La Şcoala Primară „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava vor studia șase copii, din care unul la grădiniță, iar un elev de gimnaziu va urma cursurile Scolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava. Totodată, un preșcolar a fost înscris la grădinița din subordinea Scolii Gimnaziale „Jean Bart” Suceava.

Tot în cursul săptămânii trecute, au mai fost înscriși în unități școlare și alți copii refugiați. Astfel, miercuri, 23 martie, au fost repartizați 15 copii, dintre care 8 preșcolari la Grădinița cu Program Prelungit „La Piticul Vesel” Suceava, 3 preșcolari la Şcoala Gimnazială Bălcăuți și câte 2 elevi la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți și Şcoala Gimnazială „Petru Mușat” Siret.

De asemenea, luni, 21 marie, alți 8 copii refugiați au fost înscriși la cursuri ca audienți, respectiv 3 la Şcoala Gimnazială Moara Nică, 2 la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava și câte unul la Şcoala Gimnazială nr. 6 Suceava, Şcoala Gimnazială „Petru Mușat” Siret și Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.