O mașină de lux în care se aflau trei tineri a ieșit de pe șosea, a zburat peste un gard și s-a răsturnat. S-a întâmplat sâmbătă noapte în localitatea Poiana Stampei, din Suceava, iar impactul a fost mortal pentru conducătorul auto și cei doi pasageri.

Un morman de fiare – este ceea ce a rămas din Maserati-ul în care se aflau cei trei bărbaţi. Primele date arată că şoferul a pierdut controlul asupra volanului, autoturismul a ieşit de pe carosabil, a zburat peste un gard din lemn şi a ajuns pe o proprietate privată, cu roțile în sus.

La volan se afla Ionuț Mihai Moldovan, un tânăr de 30 de ani din Cluj Napoca. În timp ce conducea pe direcția de la Vatra Dornei spre Bistrița, în Poiana Stampei, în apropiere de intersecția cu Dornișoara, a pierdut controlul într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, mașina ieșind în decor prin stânga și răsturnându-se în afara drumului.

În mașină se mai aflau Alexandru Peternel, de 23 de ani, din Cluj Napoca și mutat în Bistrița Năsăud, și Bogdan Bodea, în vârstă de 30 de ani, tot din Bistrița. (Galerie foto)

Cei trei ar fi luat parte la o petrecere privată la o cabană din apropiere şi ar fi ieşit la o plimbare.

Conform declarațiilor obținute de anchetatori, voiau să testeze pur și simplu limitele mașinii. Modelul atinge suta de kilometri pe oră în mai puțin de cinci secunde. Au pornit spre Vatra Dornei, iar la întoarcere, într-o curbă deosebit de periculoasă, șoferul a scăpat bolidul de sub control, din cauza vitezei excesive. Vehiculul a izbit un mal de pământ și a fost propulsat peste un gard. În zbor, a rupt un cablu electric, apoi s-a rostogolit pe terenul alăturat.

Potrivit măsurătorilor, cel de la volan gonea cu cel puțin 150 de kilometri pe oră în momentul în care s-a produs accidentul.

Atât șoferul, cât și cei doi pasageri aveau antecedente penale.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi continuă cercetările pentru a stabili cauzele tragediei.

Prietenii celor trei tineri i-au rugat insistent să nu plece. Având o presimțire sumbră, la 5 minute după ce au plecat de la cabana din Tihuța, un prieten de-al lor a pornit cu o altă mașină după ei, însă când i-a găsit era prea târziu. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.