Un nume important care lipsește de pe listele pentru alegerile parlamentare din luna decembrie este actualul deputat al PSD Suceava, Ovidiu Iane.

Ovidiu Iane nu s-a mai înscris să candideze în judeţul Suceava, invocând motive personale.

„Politica presupune și un sacrificiu personal și dacă poți să îl faci îl faci”, a precizat Iane.

Ovidiu Iane a fost inițiatorul unei modificări a Legii Audiovizualului, televiziunile naţionale trebuind să interpreteze, zilnic, în limbajul mimico-gestual şi prin titrare sincron cel puţin 30 de minute din programele de ştiri, pentru a ajuta persoanele cu deficienţe de auz să aibă acces la informaţii de actualitate, potrivit unei noi legi.

„În urma audiențelor avute în cabinete, după niște probleme sesizate la Vicovu de Sus, la Școala cu nevoi speciale pentru copii, am făcut o inițiativa, care în momentul de față o vedeți la televizor, la știri, când apare acel chenar cu traducerea în limbajul mimico-gestual”, a declarat deputatul PSD.

În activitatea sa parlamentară, Ovidiu Iane a avut 211 luări de cuvânt în 125 de ședințe, 68 de declarații politice, din care 47 consemnate conform materialului depus la secretariatul de ședință, 75 de propuneri legislative inițiate, din care 14 promulgate legi, 407 întrebări și interpelări și două moțiuni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.