Marți, 29 noiembrie, a avut loc recepția celui mai amplu proiect derulat vreodată în municipiul Vatra Dornei, respectiv „Reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldura în Municipiul Vatra Dornei- etapa II”.
Anunțil a fost făcut de către primarul Ilie Boncheș, care a precizat că valoarea contractului de execuție a acestei a doua etape fost de 69.858.676,58 lei cu TVA, lucrările fiind executate de către SC ELSACO ELECTRONIC SRL.
Proiectul a fost finanțat din fonduri de la Bugetul de stat, 85%, respectiv din fonduri de la Bugetul Local, 15%.
„A fost reabilitat 10,7 km de traseu rețele termice, au fost retehnologizate și reabilitate punctele termice și au fost procurate și puse în funcțiune 58 de minimodule termice în Zona Unirii
Prin proiect s-au întregit lucrările executate în prima etapă a procesului de reabilitare a sistemului de alimentare centralizată cu căldură în municipiul Vatra Dornei”, a spus Ilie Boncheș, primarul municipiului Vatra Dornei.
În cadrul primei etape s-a reabilitat un traseu de 2,1 km de rețea termică primară, a fost reabilitată clădirea centralei termice, respectiv au fost înlocuite echipamentele tehnologice din cadrul centralei, valoarea totală a primei etape a proiectului fiind de 26.893.999,99 lei cu TVA.
„Am încheiat cu bine acest proiect foarte mare – reabilitarea termiei – derulat în două etape, și mă bucur că, pentru câteva zeci de ani, dornenii nu vor mai avea de suportat neplăcerile unui sistem depășit moral și fizic.
Căldura și apa caldă vor fi livrate în cei mai buni parametri, orice avarie urmând a fi semnalată imediat și reabilitată cu pierderi minime. Le mulțumesc tuturor celor care au fost angrenați in derularea ambelor etape din cel mai amplu proiect derulat vreodată în municipiul Vatra Dornei”, a conchis Ilie Boncheș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.