Cel mai așteptat film al anului, „Moromeții 2”, va avea o proiecție specială la Vatra Dornei joi, 27 decembrie 2018, la Casa de Cultură „Platon Pardău“ de la ora 18:00!

Filmul „Moromeții 2” s-a lansat oficial în cinematografele din întreaga țară în luna noiembrie, și a adus după primul weekend peste 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de orașe. Cel mai așteptat film al anului devine astfel și cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani, până acum un număr total de 173.000 de spectatori urmărind filmul.

Regia: Stere Gulea

Imaginea: Vivi Drăgan Vasile
În rolurile principale: Horațiu Malaele, Dana Dogaru, Iosif Paștina

Cu: Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan, Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa și participarea extraordinară a lui Ion Caramitru.

„Va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase.” Horatiu Malaele

„Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Biletele se pot achiziţiona de la Casa de Cultură „Platon Pardău”, în perioada 18-21 decembrie şi 26-27 decembrie, între orele 08.00-16.00, dar şi la intrare în sală, înaintea proiecţiei. Preţ bilet: 10 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.