O veste mai puțin plăcută vine dinspre Pasul Tihuța care îi îngrijorează mai ales pe proprietarii de pensiuni și case de vacanță din zonă. Hotelul Castel Dracula și-a închis porțile de mai bine de o săptămână. Angajații au plecat, singurii rămași în zonă fiind doi paznici care nu le permit turiștilor să mai intre în incintă nici măcar pentru fotografii.

Potrivit timponlone.ro, informația este confirmată și pe site-ul internațional de rezervări online de unde Hotelul Castel Dracula a fost delistat.

Se pare că motivul pentru care s-a pus lacătul pe hotel, cel puțin deocamdată, sunt costurile mari cu întreținerea lui în timpul iernii, în zonă nefiind rețea de gaz, încălzirea fiind pe bază de electricitate.

În martie 2018, familia Moldovan, cea care deține Hotelul Castel Dracula din Pasul Tihuţa, a anunțat că îl scoate la vânzare la prețul de 7 milioane de euro.

Potrivit anunţului postat atunci pe mai multe site-uri de imobiliare, hotelul se întinde pe 4.097 metri pătraţi, are 66 de camere şi dispune un teren aferent de 16.576 metri pătraţi.

Construit în stil medieval, complexul hotelier dispune de un spațiu de cazare de 140 de locuri, distribuit astfel: 3 apartamente spaţioase, 63 de camere duble ce dispun de baie proprie televizor și telefon”.

Lucrările au durat șapte ani, deoarece hotelul era construit pe un vârf de munte, la 1.200 de metri, care a fost efectiv ras pentru a se putea construi acolo. Utilitățile au fost mult mai greu de instalat decât la un hotel obișnuit, iar prețul construcției a fost mult mai mare.

 

 

Sursa: www.timponline.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.