Suceveanul Mugur Neagu a câștigat cel mai important concurs de seismică din lume, competiția desfășurându-se în Alaska, Statele Unite ale Americii.

Tânărul a făcut parte din lotul de 11 studenți care au reprezentat România în cadrul concursului Seismic Design Competition, echipa realizând o machetă de 29 de etaje din lemn de balsa și lipici, structură ce s-a dovedit a fi rezistentă în fața a trei cutremure de mare magnitudine simulate în laborator.

Mugur Neagu este absolvent al Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava, pe secția Arhitectură, în prezent acesta fiind în anul V la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Deși evenimentul s-a desfășurat în perioada 21-25 iulie 2014, proiectul studenților români a fost început cu șase luni înainte de competiție. Pregătirea a fost meticuloasă, necesitând foarte multă răbdare din partea celor 11 coechipieri. Rezultatul a fost conform așteptărilor, motiv pentru care macheta de 29 de etaje din lemn de balsa și lipici a fost premiată cu locul I: „Fiind 11 la număr şi lucrând la acest proiect pentru o perioadă îndelungată, desigur că au apărut şi discuţii în contradictoriu, discuţii pe seama unor idei, însă ne-am concentrat ca rezultatul să fie unul bun, în beneficiul echipei, şi nu unul personal”.

În cursa pentru marele premiu s-au înscris 30 de echipaje, studenți din universitățile americane, inclusiv Statele Unite, printre care și UCLA, Stanford sau University of California – Berkeley.

Tot în cadrul aceluiași concurs, echipei românești i s-a înmânat premiul Communication Skills, premiu acordat participanților ce dau dovadă de abilități deosebite de comunicare, prezentare și interacțiune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.