Domeniul Comoara Bucovinei, cea mai nouă atracție turistică din județ, a fost inaugurată vineri, 23 iunie 2017 în comuna Berchișești.

Domeniul Comoara Bucovinei se întinde pe o suprafaţa de 30 de hectare şi se află în localitatea Corlata, comuna Berchişeşti din Judeţului Suceava, la doar 25 de km de municipiul Suceava. Proiectul a fost început în anul 2008 şi a constat în amenajarea peisagistică şi a domeniului, care nu prezenta iniţial niciun potenţial economic sau turistic, iar construcţia efectivă a clădirilor a început în anul 2014. Până în prezent investiţia a ajuns la peste un milion de euro şi s-au creat peste 30 de locuri de muncă, marea majoritate a angajaţilor fiind localnici.

„S-a investit intens în instruirea şi formarea personalului, pentru că ne dorim ca experienţa celor ce ne vor trece pragul să fie una plăcută şi pe deplin satisfăcătoare. Perfecţionarea continuă se datorează şi intenţiei noastre ca în timpul cel mai scurt să creăm noi locuri de muncă, mai ales că avem începute două proiecte noi tot în cadrul domeniului: zona Spa şi sera noastră proprie, care se va întinde pe o suprafaţa de 980 mp”, a declarat Ioana Voinescu managerul de marketing al Complexului.

 

PRIJIN TOTAL DIN PARTEA ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE

Prezentă la deschiderea oficială a noului complex turistic, primarul din Berchișești, Violeta Țăran, a ținut să sublinieze faptul că din momentul de față comuna pe care o conduce a devenit o localitate turistică.

„Dincolo de efortul investițional al proprietarilor acestui obiectiv turistic, „Comoara Bucovinei” este și o mândrie a Primăriei comunei Berchișești, deoarece am dovedit deschidere și am oferit sprijinul necesar transpunerii în realitate a proiectului respectiv! Reafirm astfel că administrația locală din Berchișești dă dovadă de transparența necesară oricăror programe de dezvoltare a comunității, iar „Comoara Bucovinei” este un exemplu elocvent, care sper să fie continuat și prin alte investiții majore în comuna noastră. „Comoara Bucovinei” este un complex turistic amenajat pe câteva hectare, cu spaţii de cazare, restaurant, terenuri de sport, iazuri pentru pescuit, o mini-grădină zoologică, și multe alte oportunități pentru orice turist cu pretenții. Ansamblul se află într-o zonă deluroasă superbă, cu o mare suprafață împădurită, într-un peisaj de basm. Tot ceea ce cuprinde complexul are o eleganță și un bun gust de mare rafinament, și sunt convinsă că va deveni în scurt timp un loc care va atrage foarte mulţi turiști din țară și din străinătate”, a afirmat primarul comunei.

Primarul comunei Berchișești, Violeta Zenovia Țăran, a salutat această inițiativă a proprietarul, aceasta declarând că acest obiectiv este astăzi și o mândrie a comunei.

„Dincolo de efortul investițional al proprietarilor acestui obiectiv turistic, „Comoara Bucovinei” este și o mândrie a Primăriei comunei Berchișești, deoarece am dovedit deschidere și am oferit sprijinul necesar transpunerii în realitate a proiectului respectiv! Reafirm astfel că administrația locală din Berchișești dă dovadă de transparența necesară oricăror programe de dezvoltare a comunității, iar „Comoara Bucovinei” este un exemplu elocvent, care sper să fie continuat și prin alte investiții majore în comuna noastră”, a spus Violeta Țăran.

 

Tot ce trebuie să știi despre acest domeniu

Domeniul Comoara Bucovinei este compus din restaurant, cu o capacitate de 150 de locuri, care va fi deschis în fiecare zi de la ora 8.00 la ora 22.00 şi a cărui meniu conţine preparate tradiţionale, dar şi cu influenţe ucrainene. De asemenea, pensiunea este încadrată la categoria 4 stele şi dispune de 10 camere duble şi 2 apartamente, putând găzdui până la 30 de persoane, și are și o sală de conferinţe cu o capacitate de până la 50 de persoane.

Iubitorii de sport găsesc aici o bază sportivă cu două terenuri de fotbal, un teren de tenis de câmp şi tribună, iar împătimiții pescuitului beneficiază de trei iazuri cu peşte, unde atât cei cazaţi aici, cât şi doritorii de recreere din extern pot pescui şi pleca cu întreaga captură acasă.

Tot aici pot fi admirate și mai multe animale sălbatice

De asemenea, pensiunea este situată pe unul dintre fondurile de vânătoare pe care le deţine asociaţia noastră, astfel încât persoanele care deţin permis de vânătoare şi sunt avizate pot participa la partidele de vânătoare organizate in perioadele sezonului de vânătoare.

Printre alte facilităţi ale domeniului se mai poate enumera internet Wi-Fi, TV prin cablu, zonă de relaxare în living comun cu şemineu, mini pârtie de ski (în sezonul rece), ATV-uri, biciclete, maşini pregătite pentru off-road etc.


Pentru cei ce vor să ajungă aici datele de contact sunt: Sat Corlata, Com. Berchişeşti, Nr. 17, (Lângă Pădure)

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.