CFR Călători a pus la dispoziția Federației Sindicale, cu titlu gratuit, vagonul care călătoreşte, câte o săptămână, prin cele 8 regionale CFR din țară, pentru a susţine campania naţională #SEPOATE al cărei obiectiv este strângerea a peste două milioane de semnături pe o petiție online pentru introducerea în Proiectul de Țară, inițiat de Președintele României, a necesităţii investițiilor obligatorii în calea ferată și în toată infrastructura de transport a României.

Astfel, cel mai modern vagon din România, cu scaune ergonomice, aer condiţionat, mochetă, internet, radio și TV, a ajuns luni, 6 noiembrie, în gara CFR Suceava din Burdujeni, unde a avut loc și lansarea locală a campaniei #SEPOATE.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, consilierul local Angela Zarojanu, directorul teatrului „Matei Vișniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, vicepreședintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane Dan Jucan, directorul regionalei CFR Iași, Radu Pipa.

Obiectivul campaniei #SEPOATE este strângerea a peste două milioane de semnături care să susțină o petiție online pentru introducerea în Proiectul de țară, inițiat de Klaus Iohannis, necesitatea investițiilor obligatorii în calea ferată și în toată infrastructura de transport a României”, a declarat vicepreşedintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane, Dan Jucan.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, susține campania Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane și este de părere situația sectorului feroviar este problemă extrem de serioasă și nu este suficientă această campanie. Totodată, acesta a declarat că speră ca, la nivel guvernamental, să fie găsite soluții pentru deschiderea rutei Suceava – Cernăuți și retur.

 Călătorii pot semna pentru susţinere şi în gări

 

Vagonul are aproape 120 de locuri şi a fost modernizat în cadrul campaniei naţionale #SEPOATE, derulată de Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), împreună cu CFR Călători, în perioada 18 septembrie – 15 noiembrie.

Toți cei care vor călători cu acest vagon adaptat exigențelor europene vor viraliza noua experiență pe care o vor avea sub hashtag-ul #SEPOATE.

Petiția online poate fi consultată la adresa www.petitieonline/sepoate.

În cadrul campaniei naţionale #SEPOATE, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi CFR Călători doresc să strângă peste două milioane de semnături pentru obţinerea de investiţii multianuale în calea ferată, care să fie incluse în proiectul de ţară ce va fi finalizat cu ocazia Centenarului „România 2018″.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.