Cel mai puternic taifun din ultimii 60 de ani a făcut prăpăd în Arhipelagul Japonez. Cel puţin 26 oameni au murit şi alţi 18 sunt dispăruţi. Rafalele de vânt au atins chiar şi 225 de kilometri pe oră, iar ploile torenţiale au provocat alunecări masive de teren.

Guvernul nipon a mobilizat armata ca să salveze sutele de sinistraţi blocaţi în zonele afectate.

Japonia a fost lovită de cel mai puternic taifun din ultimii 60 de ani

În zonele de pe coasta de est a Japoniei, taifunul Hagibis a lăsat în urmă un dezastru cum locuitorii arhipelagului nu au mai văzut de zeci de ani. Localităţi întregi sunt sub ape, iar viiturile provocate de ploi au distrus sute de clădiri.

De teama furtunii, peste şapte milioane de oameni au primit ordin de evacuare. Furtuna a făcut prăpăd şi la Tokyo. Arterele principale ale oraşului au fost inundate, la fel şi mai multe staţii de metrou. Probleme mari au apărut şi la trenurile de mare viteză, cu care se mândresc japonezii. Majoritatea curselor au fost anulate.

În zonele devastate de furtună, salvatorii i-au recuperat pe sinistraţi în zbor sau cu bărcile. Însă una dintre misiuni s-a sfârşit tragic. O bătrână preluată cu elicopterul a fost smulsă din nacelă de forţa rafalelor şi aruncată de la o înălţime de 40 de metri.

Alături de poliţişti, pompieri şi membrii Pazei de Coastă, 27.000 de militari au fost mobilizaţi pentru a ajuta la operaţiunile de salvare.

Din cauza taifunului, mai multe meciuri din cadrul cupei mondiale de rugby, care se desfăşoară în Japonia, au fost anulate. Rugbiştii canadieni au participat chiar la operaţiunile de salvare dintr-un oraş distrus de furtună.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.