Spre bucuria colecționarilor de timbre și iubitorilor de animale, Romfilatelia continuă seria emisiunilor filatelice cu una dintre cele mai apreciate tematici, fauna, și introduce în circulație o emisiune de mărci poștale intitulată „Faună: Specii din România”.

Fauna_Specii din RomaniaCele patru mărci poștale ale emisiunii ilustrează specii reprezentative pentru fauna terestră din țara noastră – specii rare sau chiar unice pe continent, România numărându-se printre țările cu una dintre cele mai bogate și variate biodiversități din Europa.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei este reprezentată marmota (Marmota marmota), cea mai mare specie de rozătoare din familia Sciuridae. Timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei prezintă ciocănitoarea de munte (Picoides tridactylus), specie prezentă în pădurile de conifere din centrul și estul Europei. Pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei este ilustrat râsul (Lynx lynx), denumit și pantera Carpaților. Timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei redă zimbrul (Bison bonasus), cel mai greu animal terestru din Europa.

Emisiunea de mărci poștale mai conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

Începând cu ziua de vineri, 25 octombrie, emisiunea de mărci poștale „Faună: Specii din România” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulțumește Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru consultanța documentară acordată la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.