Dacă te-ai gândit ca în loc să închiriezi o locuință sau să o cumperi să îți ridici una de la zero, ca să duci proiectul până la capăt și te asiguri că totul iese ca la carte, este necesar să ții cont de câteva aspecte foarte important. Așadar, ține cont de fiecare detaliu, de la bugetul total, calitatea materialelor sau cum îți imaginezi că va arăta construcția la finalul lucrării. Iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora să te asiguri că vei avea un cămin care îți va oferi siguranță și confort. 

Asigură-te că ai un buget suficient de mare

Înainte să iei această decizie, de a-ți construi o locuință de la zero, este necesar să te asiguri că ai suficienți bani, astfel încât să duci proiectul până la capăt și să acoperi toate cheltuielile ce vor apărea pe parcurs, mai ales pe cele neprevăzute. Ia în considerare toate detaliile, mai ales pe cele de ordin logistic. 

Mai exact, gândește-te dacă vei fi nevoit să achiziționezi terenul pe care îți vei ridica casa sau ești deja proprietarul unei suprafețe. De asemenea, va trebui să achiziționezi tot felul de materiale de construcție, echipamente, sisteme și accesorii. Iar pe lângă acestea, o să fii nevoit să apelezi la serviciile echipelor de muncitori, arhitecți și proiectanți. Deci, dacă ai de gând să faci acest pas, ai face bine să ai la dispoziție un buget considerabil. 

Pune accent pe calitatea materialelor, ca să ai parte de siguranță și confort

Dacă tot vrei să îți ridici o casă, ca să te asiguri că lucrarea va ieși ca la carte, trebuie să achiziționezi materiale de calitate, astfel încât construcția să fie una durabilă, deci, siguranța și confortul să nu îți lipsească. Drept urmare, consultă-te cu experții în construcții ca să știi ce ai de făcut atunci când vine vorba de achizițiile necesare. De exemplu, în funcție de planul tehnic al locuinței, aceștia te vor îndruma să alegi rosturi de dilatare potrivite sau straturi de folie de aluminiu pentru izolatie termica, ca să te asiguri ca vei reduce facturile la energie. Așadar, dacă vrei să te bucuri de o casă rezistentă, optează pentru materiale și echipamente de calitate, indiferent că e vorba de stâlpi de beton, gresie, faianță, ciment, țevi PVC sau vopsea. 

Alegerea terenului și contractarea echipei de experți

Este foarte important să îți construiești casa pe terenul potrivit, într-o zonă accesibilă, unde ai anumite facilități cum ar fi canalizarea, un sistem de alimentare cu gaze, apă sau electricitate. În plus, ține cont și de alte aspecte. De exemplu, dacă în apropiere ai farmacii, școli, spații verzi, supermarketuri, benzinării sau dacă drumul este asfaltat, astfel încât să te poți deplasa cu ușurință cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun. 

Apoi, pe lângă materiale de calitate, ca să ai parte de o construcție la cele mai înalte standarde, apelează la serviciile specialiștilor în domeniu, ca să ai siguranța că totul va fi în regulă din punct de vedere tehnic, dar și estetic. Inițial, este indicat să faci un studiu geotehnic. Apoi, să contractezi o echipă de proiectanți, arhitecți sau tehnicieni. După aceea, trebuie să apelezi la muncitori experimentați și serioși, care să ducă proiectul până la capăt, conform procedurii. 

Așadar, după cum observi, sunt multe detalii pe care să le iei în calcul când vrei să îți construiești propria locuință. Pe lângă un buget suficient de mare, o să ai nevoie și de multă răbdare. Probabil că, pe parcurs, vor apărea tot felul de impedimente, de la fenomene meteo nefavorabile, care vor amâna terminarea proiectului, și până la cheltuieli neprevăzute pentru materiale de construcții sau pentru contractarea experților din domeniu. Deci, asigură-te că ești pregătit pe toate planurile. 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.