Actul normativ analizat miercuri, Ordonanţa Guvernului nr. 17/2015, cuprinde reglementări diverse atât din domeniul procedurilor fiscale, cât și unele proceduri cu privire la calculul dobânzii BNR, acestea intrând în vigoare de joi, 23 iulie 2015, potrivit site-ului legestart.ro.

Ștampila
Dintre reglementările diverse, amintim faptul că ordonanța abrogă în formă oficială obligația vreunei persoane de a folosi ștampila, în momentul în care acestea depun cereri, declarații sau alte documente la autorități.

Raportându-ne la acest temei normativ, este timpul să ne luăm la revedere de la celebrul instrument de care nu ne puteam despărți și să îi mulțumim pentru utilitatea avută.

Desigur, ordonanța dispune numai asupra documentelor depuse la autorități, astfel că în viaţa de zi cu zi, posesorii de ștampile le pot folosi sau pot renunța la utilizarea acestora, în funcție de deciziile proprii.

Taxele de timbru
Tot din perspectiva lucrurilor bine de știut, amintim și faptul că ordonanța scutește la timbrarea certificatelor de atestare fiscală sau altor cereri depuse la autoritatea fiscală, pentru care ar fi fost necesară plata unei taxe de timbru.

Nu valoarea timbrului a fost împovărătoare, cât mai ales deplasarea în alte locații pentru a le achiziționa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.