Zece din cele 29 de proiecte ce au fost în cursa pentru bugetarea participativă au fost votate de către suceveni, ca fiind cele mai importante.

Astfel, cele mai multe voturi, și anume 362, a obținut proiectul ce prevede sistematizarea rutieră și amenajarea de locuri de parcare pe str. Pictor Șerban Rusu Arbore, în zona ANL Metro. Pe locul al doilea , cu un număr de 277 de voturi a ieșit proiectul de finanțare a Centrului pentru tineret Suceava. Cu un  număr de 275 de voturi, a fost desemnat proiectul ce prevede reabilitarea de trotuare și parcări pe Strada Stațiunii și  Victoriei.

De asemenea, municipalitatea suceveană va finanța și proiectul pentru instalarea de containere de recilare (donare) de haine și încălțăminte în zonele Sf. Ioan,  Albina, Danigri Obcini, Orizont, Zona Mărășești, care a primit 242 de voturi.

De altfel, finanțare va primi și proiectul de realizare a unei piste de bicicletă, zona de plimbare și sistem de supraveghere video Zona Aleea Dumbravii, care a fost susținut de 258 de suceveni.

Proiectul de alimentare cu gaz natural al cartierului Europa a obținut 241 de voturi în timp ce proiectul de asfaltare a străzii Traian Popovici a primit 214 voturi.

De asemenea, ar urma să fie realizate și proiectele privind asfaltarea străzii Pictor Dumitru Dacian și adiacente, ce a obținut 231 de voturi, precum și amenajarea străzii Emil Cioran, cu 205 voturi.

Totodată, municipalitatea urmează să implementeze și sistemul SuceavaAlert pentru raportarea incidentelor din municipiul Suceava.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat că există posibilitatea finanțării mai multor proiecte dacă primele 10 au o valoarea cumulată mai mică de un milion de euro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.