Directorul de Sănătate Publică, Dinu Sădean, a informat că până în momentul de față în județul Suceava în Etapa I  s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 4045 persoane ,distribuția pe centre de vaccinare fiind următoarea: la Spitalul Județean Suceava – 1962 de persoane, la Spitalul Municipal Rădăuti – 668 de persoane, la Spitalul Municipal Fălticeni – 252 de persoane, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 466 de persoane, la Spitalul Municipal Vatra Dornei – 175 de persoane, la Spitalul Orășenesc Gura Gumorului – 290 de persoane, iar la Spitalul Orășenesc Siret – 232.

Pentru data de 18 ianuarie a.c. în  Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale s-au inscris 825 persoane in vederea vaccinarii impotriva Sars-Cov2

În judeţul Suceava pentru următoarele 7 de zile zile au fost programate  5.084 locuri de vaccinare. În municipiul Suceava gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele 7 zile. Cetăţenii din Suceava au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare din judeţ unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Radauti,  Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni.

Menţionăm că în judeţul Suceava, sunt deschise publicului pentru programare 6 centre de vaccinare, cu 7 cabinete şi o capacitate zilnică de vaccinare de 420 persoane cu prima doză şi cu rapel.

De asemenea, în Etapa a II-a sunt programaţi pentru vaccinarea antiCOVID-19 şi cei 2200 beneficiari din centrele de recuperare sau din centrele medico-sociale de pe raza judeţului Suceava. Acțiunea de vaccinare cu echipa mobilă începe astăzi 18.01.2021 în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică care are un efectiv de 390 beneficiari dintre care 277 și-au dat acordul pentru vaccinare.

Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.