Joi, 8 aprilie, Primăria municipiului Vatra Dornei a fost gazda unei întâlniri ce a avut ca scop prezentarea proiectului „Centrul de cercetare, recuperare și reabilitare a sănătății inimii”.

În calitate de inițiator al acestui proiect îndrăzneț, Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară din Iași a fost reprezentată de către prof. univ. dr. Grigore Tinică, dar și de ec. Ioan Clim, alături de fostul ministru al Sănătății dr. Vasile Cepoi (prin Zoom).

Din partea echipei de proiectare au fost prezenți ec. Doina Iacoban și ing. Gheorghe Harja, reprscentanți ai SC REGIONAL CONSULTING SRL, în timp ce Spitalul Municipal Vatra Dornei a fost reprezentat de către Cristi Rusu, director medical.

Din cadrul Primăriei au luat parte la discuții primarul Ilie Boncheș, viceprimarul Marius Rîpan, directorul cconomic Maria Pintescu și reprezentanții DLMP, Cristian Seserman și Gheorghița Ianovici, iar Consiliul Local a fost reprezentat de către Sânziana Maxim-Benchea și Raul Alexievici (PNL), Adrian Țarcă (PSD), Cătălin Țăranu (USR-PLUS) și Nicușor Cojocaru (PMP).

Edilul Ilie Boncheș a subliniat că au fost prezentate etapele parcurse, sursele de finanțare, precum și calendarul activităților viitoare.

„Cercetarea va fi demarată prin construirea și punerea în funcțiune a unui centru de cercetare a sănătății inimii și de recuperare și reabilitare, în municipiul Vatra Dornei, format din zece departamente în care să fie cercetate, dignosticate și tratate patologii cardiologice specifice pentru copii și adulți. Rezultatele cercetării vor fi transferate către: mediul universitar, unitățile sanitare specializate și medicina preventivă”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Acesta a precizat că valoarea totală a proiectului, inclus în Stategia de specializare inteligentă – RIS3 Nord-Est – și aflat în etapa de evaluare a fișei de invetiție, este de 18.700.000 de euro.

„Deși e încă un proiect aflat la început de drum, am speranța că toate lucrările vor decurge fosrte bine, astfel încăt să reușim semnarea lui. Fără discuții de asemnea centru ar aduce multe beneficii municipiului nostru și sper ca Vatra Dornei să ajungă, nu peste mulți ani, un reper în cercetarea medicala din țară”, a subliniat Ilie Boncheș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.