După ce în prima parte a anului 2014, IPJ Suceava în colaborare cu RCHF România a deschis două centre de prevenire a criminalităţii la Ciocăneşti şi Vama, poliţiştii au inaugurat un nou centru de prevenire a delincvenţei juvenile la Marginea.

Centrul a fost deschis cu sprijinul Romania Children Humanitarian Foundation, dar şi cu sprijinul Primăriei din comuna Marginea.

În data de 22 iulie, poliţiştii secţiei rurale şi ai postului de poliţie Marginea, poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava, împreună cu preşedintele Romania Children Humanitarian Foundation – dl. Brian Douglas au donat centrului jocuri interactive, echipamente şcolare, echipament sportiv, materiale pentru desfăşurarea activităţilor preventive. De asemenea, centrul a fost dotat cu televizor, dvd-player şi calculator.

La deschiderea oficială au participat peste 50 de tineri, părinţi şi profesori, autorităţi locale şi conducerile unităţilor de învăţământ din localitate. Centrul a fost organizat în incinta Căminului Cultural din comuna Marginea, autorităţile locale punând la dispoziţia poliţiştilor un spaţiu în care a fost amenajat “Clubul de prevenire a Criminalităţii Marginea”.

Zilnic, copiii care termină orele vor putea participa la acest club pentru a se juca, a-şi face temele şi a urmări filme educative, intervalul orar până la preluarea de către microbuzele şcolare fiind utilizat în mod constructiv. De asemenea, săptămânal, poliţiştii vor organiza activităţi preventive.

De altfel, cu ocazia inaugurării a fost desfăşurată şi o activitate de informare a tinerilor cu privire la pericolul reprezentat de dispariţiile de minori şi plecările voluntare de la domiciliu. De asemenea, au fost promovate recomandări preventive pentru copii pe perioada vacanţei de vară.

A fost organizată şi o masă rotundă cu participarea autorităţilor locale, fiind stabilite o serie de proiecte ce vor fi demarate în anul şcolar 2014/2015. Dintre acestea, se remarcă iniţiativa elaborării unui manual de prevenire a criminalităţii destinat elevilor din clasa 0.

activitati de informare brian douglas impreuna cu tinerii din marginea

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.