Bolnavii de epilepsie din zonă, vor putea fi tratați în curând în Centrul Carpatic Nord-Est de Epileptologie. Acest centru urmează să fie înființat în cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava și va fi al doilea din țară, după cel de la Spitalul Universitar din București.

Doctorul Ana Miron, neurolog pediatru, responsabilă de implementarea proiectului, a declarat că acest centru de la Suceava este un centru pilot al unei binecunoscute clinici din Germania. Miron a mai spus că pacienții care suferă de epilepsie rezistentă la medicamente vor avea o șansă la un trai mai bun, prin noile metode de tratament ce vor fi aplicate.

Pentru a se pregăti cât mai bine pentru punerea bazelor noului centru de tratare chirurgicală a epilepsiei, atât medicul Ana Miron, cât și medicul neurolog Anatoli Buzdugan, au urmat un stagiu de practică în Germania.

„Stagiul efectuat în clinica de epileptologie din Germania, s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni, echipa noastră participând activ la preevaluarea epileptologică a pacienților cu epilepsie farmaco-rezistentă, în fapt a celor care sunt candidați pentru tratamentul invaziv chirurgical ce poate lipsi pacientul de crizele epileptice”, a arătat medicul neurochirurg, Anatoli Buzdugan.

Epilepsia nu este o boală psihică, însă în cazul crizelor structurile creierului se distrug treptat, iar în cazul unui tratament neadecvat, boala se poate transforma în demenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.