Primăria comunei Vama este mereu alături de comunitatea locală și, pentru beneficiile cetățenilor, sprijină acțiunile celor cu inițiativă. Astfel, de curând, unitatea administrativ teritorială a sprijinit Fundația Umanitară „Geana” și Biserica Adventistă de ziua a VII-a în demersul lor de a înființa un centru de zi pentru copiii ai căror părinți lucrează.

Dacă până acum părinții din comuna Vama trebuiau să găsească diferite metode pentru a avea grijă de copii în timpul programului de lucru, începând din cu luna decembrie, aceștia pot opta pentru serviciile Centrului Educațional „Kreionel”, care funcționează într-o clădire conexă din incinta Bisericii Adventiste de ziua a VII-a Vama.

„Ne bucurăm că avem oameni cu inițiativă în comună și, de aceea, încercăm să fim alături de ei și să îi sprijinim”, a declarat primarul comunei Vama, Nicolai Baltag.

De cealaltă parte, reprezentantul Fundației Umanitare „Geana”, Ionel Smedia,  a declarat că această inițiativă vine în întâmpinarea vămenilor care vor ce-i mai bun pentru copiii lor.

În ceea ce privește clădirea în care funcționează Centrul Educațional „Kreionel”, Ionel Smedia a precizat că aceasta a fost reabilitată, modernizată și dotată la standarde europene, astfel încât cei mici să poată beneficia de condițiile optime pe tot parcursul timpului petrecut acolo.

„Până acum s-au înscris zece copii, însă spațiul poate găzdui până la 35 de preșcolari. În prezent avem un cadru didactic și un îngrijitor care se ocupă de cei mici, însă, în funcție de evoluția lucrurilor, personalul va fi suplimentat. De asemenea, avem și un asistent medical care vegează sănătatea celor mici”, a declarat Ionel Smedia.

Acesta a mai spus că Centrul Educațional „Kreionel” are momentan program normal, însă dacă va exista cerere, începând cu anul viitor va fi și program prelungit.

Demn de menționat este că activitățile desfășurate la „Kreionel” se bazează pe implicarea celor mici în diferite acțiuni practice, ceea ce reprezintă o bună bază în pregătirea pentru viață. Totodată, angajații centrului pun mare accent pe jocurile de rol, astfel că preșcolarii învață încă de mici cum să se descurce în societate. De asemenea, aceștia au parte și de ore de limba engleză.

„La sfârșitul fiecărei zile părinții primesc un raport care include fotografii și video-uri din ziua respectivă, dar și informații despre copiii lor, ceea ce reprezintă un plus”, a adăugat Ionel Smedia.

Acesta a subliniat că la Centrul Educațional „Kreionel” sunt bineveniți toți preșcolarii, indiferent de religie, întrucât scopul acestor servicii nu este de îndoctrinare sau de atragere înspre o religie sau alta, ci de sprijinirea comunității locale și despre educația copiilor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.