Marți, 15 ianuarie, la sediul Consiliului Județean Suceava, a avut loc o întâlnire între președintele Gheorghe Flutur, managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu și investitorul, S.C. RT Lotus Center S.R.L Cluj-Napoca, în cadrul căreia s-a pus în discuție  o analiză privind investiția la Centrul Medical de Radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Firma din Cluj a prezentat un grafic detaliat privind realizarea lucrărilor. Astfel, construcția clădirii va fi finalizată în luna iunie, urmând ca după instalarea tuturor echipamentelor, Centrul sa fie funcțional în luna septembrie.

„Investitorul a precizat că au fost clarificate toate problemele de finanțare și deja au început să fie aduse la Suceava o serie de echipamente medicale și de imagistică. Vorbim aici de cele  mai moderne echipamente RT și CT.  Doar CT – ul de ultimă generație costă peste 4 milioane de Euro. Înființarea unui astfel de centru în Suceava, prin echipamente de înaltă precizie, va permite realizarea unui diagnostic precis şi timpuriu”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Capacitatea Centrului va fi în prima etapa, la darea în funcțiune, de 700-1000 pacienți/an, fiecare pacient urmând de la opt până la 24 cure pe tratament, activitatea desfășurându-se în două schimburi.

Potrivit reprezentanților CJ, dezvoltarea Centrului este gândită ca din momentul în care se va ajunge la un grad de încărcare de 80% se va trece la etapa a II- a, astfel încât să poată deservi 2000 de pacienți.

„Preocuparea noastră este ca Spitalul Judeţean să aibă cât mai repede acest Centru”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

Centrul medical pentru radioterapie și diagnostic precoce se va adresa nu doar bolnavilor din județul Suceava, ci și pacienților din județele limitrofe și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova.

Consiliul Judeţean Suceava împreună cu Spitalul Judeţean de Urgență finanțează în acest an mai multe investiții  importante, cum sunt realizarea a patru blocuri operatorii, inclusiv pentru oncologie, un ambulatoriu modern de 4000 mp, pe șase niveluri

„Lucrăm la documentație pentru pasajul subteran care leagă spitalul nou de spitalul vechi. Trebuie să înceapă construcția blocului cu 30 apartamente pentru medici, și multe alte investiții curajoase, despre care am mai vorbit”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.