Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Judeţean Suceava, continuă până la  8 iunie 2018, activitatea de recrutare a candidaţilor care doresc să devină cadru militar rezervist voluntar sau soldat sau gradat rezervist voluntar.

Candidaţii, cetăţeni români, bărbaţi sau femei, cu domiciliul în judeţul Suceava, cu pregătire militară (rezervişti) sau fără pregătire militară, absolvenţi cel puţin a învăţământului general obligatoriu pentru soldat sau gradat rezervist voluntar, a învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat pentru subofiţer rezervist voluntar, a învăţământului liceal, cu diplomă de bacalaureat şi ai studiilor postliceale cu profil corespunzător pentru maistru militar rezervist voluntar şi a studiilor universitare de licenţă sau de master pentru ofiţer rezervist voluntar.

Candidaţii care doresc să devină soldat sau gradat rezervist voluntar trebuie să nu fi împlinit vârsta de 51 ani la data de 31.07.2018, iar cei care doresc să devină cadru militar rezervist voluntar trebuie să nu fi împlinit vârsta de 55 ani înainte de data depunerii cererii de înscriere.
Această activitate se va desfăşura până la data de 08.06.2018, la sediul Centrului Militar Judeţean Suceava, situat în municipiul Suceava, strada Alexandru cel Bun, nr. 45 D, zilnic de luni până vineri între 08.30-16.30. Informaţii suplimentare privind statutul rezervistului voluntar (îndatoriri, drepturi, recrutare, selecţie şi formare) pot fi găsite în Legea 270/2015, privind Statutul rezerviştilor voluntari şi în Ordinul M- 25/31.03.2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în M.Ap.N. a prevederilor Legii nr.70/2015.

Personalul Centrului Militar Judeţean Suceava vă stă la dispoziţie pentru consiliere, la sediu sau telefonic la numărul 0230520920.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.