Miercuri, 1 iunie, de Ziua Copilului, a fost inaugurat Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani. La eveniment au luat parte deputatul Ioan Balan, subprefectul Cristian Șologon, consilieri locali, directorul Teatrului Municipal„Matei Vișniec”, Angela Zarojanu, profesorul Ovidiu Milici, unul dintre consilierii primarului.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a subliniat că investiția este una foarte importantă pentru cartierul Ițcani, dar și pentru Suceava. Totodată, acesta i-a mulțumit arhitectului Constantin Gorcea  pentru proiect, dar și firmelor care l-au executat. 

„Este o zi importantă pentru fiecare părinte și pentru fiecare copil, un prilej de a sărbători copilăria și de a aduce un zâmbet pe buzele celor mici. La mulți ani, copii! Bucurați-vă de această vârstă! Este o zi importantă și pentru suceveni, în special pentru cetățenii din cartierul Ițcani, unde astăzi am inaugurat Centrul Multifuncțional «Arta». Pentru a marca această ocazie, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret «Luceafărul» din Iași au adus bucuria pe fețele invitaților de onoare ai zilei, interpretând piesa „Albinuța”.
Fostul cinematograf se degradase în timp, dar în urma renovării am reușit să oferim comunității o clădire frumoasă din punct de vedere arhitectural, dar, mai important, foarte utilă. În cadrul centrului am amenajat o sală polivalentă ce poate găzdui proiecții de film, spectacole sau conferințe. De asemenea, există spații pentru activități sociale și recreative, dar și spații pentru informarea și consilierea cetățenilor. Aici vor fi prezenți angajați de la Primărie, de la Direcția de Asistență Socială și de la Poliția Locală.
La mulți ani tuturor copiilor! Vă doresc sănătate, bucurii și multe realizări!”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani cuprinde o sală polivalentă pentru cinema, spectacole, conferințe, spații pentru consiliere și informare cetățeni, spații pentru activități sociale și recreative, spații centru educațional, consiliere educativă și spații tehnice și grupuri sanitare.

Potrivit edilului, aici își vor desfășura activitatea reprezentanți angajați ai Primăriei municipiului Suceava de la Direcția de Asistentă Socială, reprezentanți în relații cu publicul și ai Poliției Locale.

Trebuie precizat că aria totală a clădirii este de 939,30 mp, iar valoarea lucrărilor executate este de 6.425.130,49 lei cu TVA, din care fonduri nerambursabile 6.283.611,45 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.