În 2014, județul Suceva va primi cea mai mare sumă de la Guvern pentru ca administrațiile locale să-şi plătească datoriile către furnizori, din probabil cea mai vânată resursă bugetară, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Potrivit senatorului PSD, Ovidiu Donțu,  județului Suceava i s-a acordat suma de  863 miliarde de lei vechi, reprezentând sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Mai mult, centura ocolitoare a municipiului Suceava va primi 600 de miliarde de lei vechi, iar investiției de la Judecătoria din Fălticeni îi vor fi alocate sumele necesare finalizării.

„Suma defalcată din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru localităţile din judeţul Suceava este cea mai mare din ţară”, a spus Donțu.

El a mai arătat că în ceea ce priveşte sumele defalcate din TVA privind finanţarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene şi comunale s-a realizat pentru prima dată o alocare multianuală, în creştere de la un an la altul – 129 miliarde de lei vechi în 2014, 132 miliarde în 2015, 136 miliarde în 2016 şi 139 miliarde lei vechi în 2017.

Președintele Organizației Municipale a PSD, Ovidiu Donțu, a spus că printre amendamentele susținute de acesta se numără alocarea a circa 100 miliarde de lei vechi către lucrările de la Spitalul din Fălticeni, 70 de miliarde de lei vor fi pentru finalizarea lucrărilor de la sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” și 100 de miliarde de lei vechi vor fi dați pentru refacerea rețelei de distribuție a agentului termic din municipiul Suceava.

O suma importantă va fi alocată pentru lucrările de la centura ocolitoare a municipiului Fălticeni, respectiv 200 miliarde de lei vechi.

„ Trebuie să precizez că suma defalcată din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru localităţile din judeţul Suceava este cea mai mare din ţară – 863 de miliarde de lei vechi după care urmează pe poziţia a doua Iaşiul cu 620 de miliarde de lei vechi”, a conchis senatorul PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.