Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află astăzi într-o vizită de lucru pe șantierele Variantelor Ocolitoare ale municipiilor Suceava și Rădăuți, alături de directorul general al CNAIR, Narcis Ștefan Neaga, și directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu. De asemenea, alături de Cuc pe șantier au fost și prefectul județului, Mirela Elena Adomnicăi, parlamentarii PSD Virginel Iordache și Eugen Bejenariu, precum deputatul ALDE Ștefan Alexandru Băișanu.

Firmele care au adjudecat licitația și execută lucrările au dat asigurări că, în ciuda vremii capricioase, se vor încadra în termen, iar Centura Sucevei va fi dată în folosință în luna Septembrie.

Trebuie precizat că după vizita la Centura Sucevei, oficialii au plecat spre șantierul de pe Centura Rădăuțiului.

Proiectul finalizării Variantei Ocolitoare Suceava are ca bază Acordul-cadru încheiat în august 2018, cu asocierea de firme câștigătoare a licitației, compusă din Autotehnorom SRL (lider), SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL și SC Calcarul SRL. Contractul are o valoare de 61,2 milioane lei fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind de 9 luni. 


Proiectul Centurii Rădăuțiului a fost atribuit asocierii SC Spedition UMB și SC Tehnostrade SRL, și are o lungime totală a traseului de 16,58 km. Lucrările au demarat în forță, în paralel lucrându-se la finalizarea procedurilor de expropriere și la lucrările de descărcare arheologică. Reamintim că lucrările au demarat la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, având un termen de finalizare de 36 de luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.