În noaptea de vineri, 6 decembrie, la ora 00.47, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată, prin “S.N.U.A.U 112″, despre faptul că, pe DJ 208, pe raza localității Preutești, a avut loc un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane, iar autorul a părăsit locul accidentului.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 30 de ani, din comuna Preuteşti, în timp ce se deplasa pe DJ 208, în calitate de pieton, pe partea carosabilă, pe sensul de mers Dolhasca către Fălticeni, în localitatea Preutești, a fost accidentat mortal de un autovehicul care, după producerea accidentului, a părăsit locul evenimentului.

Având în vedere condiţiile producerii evenimentului, lipsa martorilor şi a mijloacelor materiale de probă, în vederea identificării autorului a fost constituită o echipă operativă, coordonată de ofiţeri ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava. În urma activităţilor investigative complexe desfăşurate, s-a reușit, ieri, identificarea autovehiculului implicat în accident – autoutilitara condusă de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Fălticeni.

Autoutilitara a fost identificată la sediul unei societăţi comerciale  din municipiul Fălticeni, în curtea interioară. În urma cercetării criminalistice, au fost identificate urme de destratificare pe partea inferioară a caroseriei.

Din primele declarații, Costică T. a relatat faptul că, în timp ce conducea autoutilitara, pe DJ 208, pe direcția Dolhasca – Fălticeni, pe raza localității Preutești, a fost orbit de un alt autovehicul, care circula din sensul opus, moment în care a observat un obstacol pe carosabil și, cu toate că a frânat, a trecut peste acesta.A oprit autovehiculul, moment în care a observat că a lovit o persoană care decedase, fapt pentru care s-a speriat și a părăsit locul accidentului.

Poliţiştii au dispus reținerea învinuitului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile. În baza ordonanţei de reţinere, cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.