Vineri, 02 noiembrie a.c., începând cu ora 10.30, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar de sergent major celor 348 de absolvenții din promoţia ianuarie – noiembrie 2018 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

Festivitatea a debutat cu prezentarea onorului domnului colonel Brâncoveanu Gheorghe-Marian, împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi salutul tinerei generaţii de subofiţeri jandarmi. A urmat alocuţiunea domnului colonel Postelnicu Ionel, comandantul şcolii și rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

După acest moment, s-a dat citire ordinului inspectorului general al Jandarmeriei, de acordare a gradului de sergent major promoţiei ianuarie – noiembrie 2018, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

În continuare, au fost acordate diplome absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură, respectiv sg.maj. Mărtinaș Paul, sg.maj. Vancea Diana-Georgiana, sg.maj. Dumachin Diana, şi a luat cuvântul şeful promoţiei ianuarie – noiembrie 2018, sergent major Mărtinaș Paul (media 9,53).

sergent major Mărtinaș Paul

Din rândul oficialităților participante la activitate au rostit alocuțiuni domnul Coman Cătălin – primarul municipiului Fălticeni, și doamna Adomnicăi Mirela Elena – prefectul județului Suceava.

După discursul domnului colonel Brâncoveanu Gheorghe-Marian împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române a urmat defilarea absolvenţilor în aplauzele asistenţei şi pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.
„Ne aflăm într-o perioadă cu o profundă semnificație istorică, marcată de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, prilej cu care ne amintim de eroismul celor fără de care visul românilor de veacuri, nu ar fi posibil.
Este și un moment special pentru școala noastră – aniversarea a 10 ani de existență în cadrul sistemului de învățământ postliceal din Ministerul Afacerilor Interne. În această perioadă am reușit să oferim elevilor o pregătire de înaltă calitate, devotament deplin, pentru a putea face față tuturor provocărilor profesionale cu care se vor confrunta.
Din această perspectivă simbolică, promoția „Centenarului Marii Uniri” va rămâne în memoria școlii ca fiind una specială, de suflet, o generație de tineri entuziaști, determinați, loiali instituției Jandarmeriei Române și cu o nouă viziune asupra societății.
Miercuri, 31 octombrie a.c., începând cu ora 11.00, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a avut loc avansarea și acordarea gradului militar de sergent major celor 348 de absolvenți din promoţia ianuarie – noiembrie 2018 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

Subofiţerii au fost repartizaţi la grupările mobile ale Jandarmeriei Române și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, în funcţie de media generală de absolvire, urmând a se prezenta la unităţile operative începând cu data de 05 noiembrie a.c”, au transmis reprezentanții Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

absolvire jandarmi

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.