Joi, 20 decembrie, începând cu ora 11:00, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a avut loc ceremonia depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmi din seria noiembrie-septembrie 2019.

„Astăzi am fost martorii unui impact major și cu o încărcătură emoțională deosebită pentru elevii Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni. Acest eveniment, care are loc la începutul carierei de jandarm, îl reprezintă depunerea Jurământului Militar, moment cu profundă semnificație în inimile tuturor celor care au fost prezenți.
Aflându-ne în an Centenar și după un deceniu de existență a școlii noastre, ne pregătim să oferim Jandarmeriei Române și societății civile, o nouă generație de tineri jandarmi, entuziaști, gata să servească interesele naționale”, au declarat reprezentanții Școlii de Jandarmi Fălticeni.

După prezentarea onorului reprezentantului Ministerul Afacerilor Interne, domnului secretar de stat, general de brigadă MARIN GHEORGHE-NUCU, comandantul şcolii a prezentat semnificaţia jurământului militar. Cuvintele jurământului, rostite cu tărie de către tinerii elevi jandarmi, în faţa Drapelului de Luptă, rămânând întipărite în sufletele tuturor celor prezenți.
Au urmat alocuţiunile prefectului judeţului Suceava, Elena Mirela Adomnicăi, primarului municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a conf. prof. dr. Ignătescu Camelia- decanul Facultății de Drept si Științe Administrative a Universității Ștefan cel Mare Suceava, a colonelului Cucoș Gheorghe Sebastian – împuternicit prim-adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române și a generalului de brigadă Marin Georghe-Nucu- secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne.


La activitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, inspectorii șefi și comandanții unităților operative ale Jandarmeriei care au o strânsă colaborare cu instituția noastră de învățământ, membri ai comunităţii locale, precum şi familiile, rudele şi prietenii elevilor.
În încheierea ceremoniei, tinerii elevi jandarmi au defilat în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi şi în aplauzele asistenţei, demonstrând astfel că, după doar o lună de pregătire, au conștientizat importanța rolului pe care și l-au asumat în profesia aleasă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.