Marți, 1 iulie, pe pietonala din faţa sediului Primăriei Municipiului Fălticeni, în prezența prefectului Florin Sinescu, vicepreședintelui Consiliului Județean, Alexandru Rădulescu, primarului de Fălticeni, Cătălin Coman, dar și a cadrelor militare de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmerie Fălticeni, a avut loc ceremonia de absolvire și acordare a gradului militar aferent.

În perioada 19 – 29 iunie, seria 2012-2014 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a susţinut examenul de absolvire, care a constat în trei probe, respectiv proba practică, orală şi scrisă.

Comisiile de examen sunt constituite din instructori militari din cadrul şcolii şi ofiţeri specialişti din unităţile Jandarmeriei Române din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, coordonaţi de reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Media generală de absolvire, punctajul obţinut între media examenului de absolvire şi media de şcolaritate din cei doi ani de studiu, constituie criteriul după care se face clasificarea absolvenţilor din cele două şcoli militare de jandarmi, în vederea repartiţiei. Aceasta va avea loc în sistem videoconferinţă marţi, 1 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.