Veste proastă pentru Liviu Dragnea. Judecătoria Sectorului 5 a respins, astăzi, cererea sa de eliberare condiționată din închisoare.

Sentința Judecătoriei Sectorului 5 nu este una executorie, ci poate fi contestată la Tribunal. Abia acea instanță va decide defintivi dacă Liviu Dragnea redevine un om liber.

El spune că este deja pregătit să reintre în societate și că îl așteaptă o locuință, dar și un loc de muncă în cadrul unei firme.

Dragnea a susținut în fața instanței – în sistem de videoconferință – că a stat destul în penitenciar și că nu există motive să fie considerat un pericol pentru societate.

De asemenea, el a afirmat că a executat fracția minimă de pedeapsă necesară eliberării condiționate, respectiv 700 de zile, la care se adaugă alte aproximativ 160 de zile câștigate prin muncă la atelierul auto din penitenciar.

În replică, procurorul DNA a cerut instanței amânarea cu 6 luni a eliberării condiționate a fostului lider PSD, precizând că Dragnea nu ar fi dat dovezi de îndreptare și că eliberarea lui condiționată acum nu ar fi utilă.

Audierile au avut loc în sistem online, din cauza restricțiilor privind pandemia de Covid-19.

Fostul lider al PSD a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie, transmite Agerpres.

Miercurea trecută, Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, constatând că sunt îndeplinite toate condiţiile legale, a anunţat avocatul Flavia Teodosiu.

De asemenea, vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 5 a admis o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască fostului lider PSD şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare. Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor. Practic, el a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

 

Sursa: Știrileprotv.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.