Treaba trebuie să meargă ca pe roate spune o vorbă din popor. Se știe că roata, încă de la inventarea ei, a ușurat munca și efortul fizic depus. În timp, i s-au atribuit mai multe misiuni, deși aparent este un element atât de ușor de subestimat. Din fericire, la ora actuală există o vastă industrie, cu multiple opțiuni, astfel că roțile au devenit element primordial, ales cu grijă, cu aceeași grijă ce caracterizează misiunea însăși de transport.

Cărucioarele – atât de populare, atât de utilizate și la îndemână, cunosc întrebuințări diverse, dar toate cu un punct comun: de a căra mărfuri. În plan industrial, această misiune poate face o mare diferență între muncă eficientă și marfă afectată în termeni calitativi. Pentru ca ambele aspecte să fie săvârșite corect, cărucioarele industriale au nevoie de dotări specifice.

Roțile rezistente 

Jantă din aluminiu, suprafaţă de rulare din cauciuc elastic, rulment de precizie. Așa s-ar putea descrie în termeni calitativi un set de roți pentru un cărucior industrial. Mai mult decât acest lucru, se ţine cont de câtă sarcină suportă. Până la urmă, orice produs cere, pentru performanța sa maximă, să fie utilizat corespunzător. Așadar, roțile din această categorie pot suporta în general sarcini mari, pentru că sunt create pentru un mediu pe măsură. Spre exemplu, un set de roți poate susține o greutate maximă de 300 kg. Dar dacă este în mișcare, o masă dinamică, va face randament la un maxim de 160 de kg.

Cât despre modul de utilizare, ține în primul rând de selecția celor corecte, în funcție de domeniu, apoi în cele din urmă se face raportarea și la grija pe care o are utilizatorul de a folosi corect și corespunzător roțile cu pricina. Așadar, sunt roți ce rezistă foarte bine pe suprafețe umede, în zone cu temperaturi ridicate sau chiar în condiții de îngheț.

Versatilitatea este un punct forte. Astfel, un singur produs se va putea preta a se folosi cu succes în varii situații, fără a periclita bunul mers, și rapid în același timp, de efectuare a unui transport de marfă. Așadar, rezistenţa roților de la -20 la +60 grade Celsius este un mare atu pentru utilizator.

Comode, facile în folosire, fără a afecta suprafețe 

În funcție de domeniul de activitate pentru care se necesită dotarea unor carucioare industriale cu roți, există și o serie de cerințe. Aici se includ, de la caz la caz, pretenții calitative ce țin de sistemul de blocare, pentru a avea o măsură de siguranță și o mai bună manevrabilitate. Termorezistente, silențioase, care să nu marcheze suprafețele când sunt utilizate, adică să nu restrângă aria de utilizare din cauza unor defecte ce le-ar putea produce la nivel de podea.

La astfel de cerințe se adaugă și ceea ce ține de raportul optim între rezistenţa acestor roți nu numai la sarcinile grele, ci și ca urmare a uzurii produse în timp. Rezistenţa la rulare, comportamentul calitativ pe termen lung, precum și protecția împotriva ruginii, un inamic cunoscut, lungesc lista de necesități. Înțelegem și de ce o întreagă industrie s-a dezvoltat pe baza necesității de a obține soluții ce îmbunătățesc un principiu de bază, al roţilor ce transportă sarcini.

Una peste alta, nici zgomotul nu este de neglijat. Pe cât de deranjant este, pe atât de mult ar putea îngreuna munca unui utilizator, privându-l de atenție față de alte aspecte primordiale, precum ceea ce ține de siguranță și vigilență în transport. Industria este pe cât de ofertantă, pe atât de grea.

Detaliile tehnice, criteriu de selecție 

Aspectele tehnice sunt, spus într-un cuvânt, diferențele ce se fac în materie de tipurile de roți industriale, asociate cărucioarelor specifice domeniului. Nimic nu este indestructibil, așadar oricât de calitative ar fi roțile produse, există o limită, conform fișei tehnice. Dacă însăși selecția se realizează pe baza acestor detalii, tot acestea sunt și cele care trebuie să fie respectate întocmai, în ceea ce privește utilizarea.

Industria de producție a roților, în România 

Industria în România este într-un con de umbră. Cu toate acestea, există și nume mari care activează pe piață, ce și-au păstrat de-a lungul anilor tradiția, calitatea și continuă să fie un furnizor de bază. Un exemplu este Tente, răspândit internațional cu gama de roți produse.

Pe măsura importanţei acestor mici elemente sau cel puțin aparent mici, pe atât de mult contează fabricarea roților la un înalt nivel calitativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.