Lovită dramatic, anul trecut, în primul val al pandemiei, Italia nu mai vrea ca istoria să se repete. Guvernul de la Roma a detaliat măsura obligativității certificatului verde pentru toate categoriile de angajați, care intră în vigoare peste o lună.

Astfel, cei care nu sunt vaccinați anti-Covid sau care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni, vor fi obligați să se testeze, din două în două zile sau la fiecare trei zile, dacă este vorba despre teste rapide, respectiv PCR.

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății: “Certificatul verde este un instrument al libertății care face ca locul de muncă să fie sigur. Al doilea motiv este impulsionarea, într-o măsură și mai mare a campaniei noastre de vaccinare.

Andrea Orlando, ministrul italian al Administrației Publice: “Nu ne putem permite să avem o toamnă cu răspândirea masivă a virusului și noi restricții care să aibă efecte negative asupra economiei și pieței muncii.

Din 15 octombrie, orice angajat italian, din sectorul public și privat, care nu are așa numitul certificat verde, ar putea fi suspendat temporar de la serviciu. Și ar putea rămâne neplătit pentru cinci zile, iar angajatorii riscă amenzi de până la 1.500 de euro dacă angajații lor sunt depistați că lucrează fără certificatul care atestă: fie vaccinarea anti-Covid, fie trecerea prin boală, în ultimele șase luni, fie un test negativ.

Impuslionarea vaccinarii îi preocupă și pe americani. Varianta Delta, foarte contagioasă a coronavirusului s-a răspândit accentuat în Statele Unite. 99% dintre americani locuiesc într-un ținut administrativ unde nivelul de transmitere Covid-19 este “ridicat” sau “substanțial”.

Dr. Carlos del Rio, profesor de medicină la Școala de Medicină a Universității Emory: Trebuie să ne vaccinăm pentru a schimba cursul acestei pandemii.

În medie, se înregistrează 1.800 de noi decese de Covid într-o singură zi, cu 24% mai mult decât ce era acum două săptămâni.

Dr. Ijlal Babar, pneumolog: “Aceștia sunt oameni care nu ar fi trebuit să ajungă într-un spital, dar ei mor în unitățile noastre de terapie intensivă.

Dr. Carlos del Rio, profesor de medicină la Școala de Medicină a Universității Emory: “Pot să vă spun că 90% dintre cei spitalizați nu sunt vaccinați.

Pe de altă parte, administrația Biden este gata să o ajute pe cântăreața de rap, Nicki Minaj, să afle mai multe despre vaccinul anti-Covid, după ce vedeta a postat pe Twitter un aiuritor fake-news.

Nicki Minaj a scris într-un mesaj că vărul ei din Trinidad Tobago a refuzat să se vaccineze pentru că prietenul respectivului ar fi devenit impotent după ce i-a fost injectat un ser anti-Covid. “I s-au micșorat testiculele. Prietenul lui mai avea câteva săptămâni până la nuntă, dar fata a anulat totul” – a scris cântăreața cu 22.6 milioane de urmăritori pe Twitter.

Jen Psaki/Director de Comunicare al Casei Albe: ”Îi oferim un video call lui Nicky Minaj cu unul dintre medicii noștri, să-i răspundă la întrebările pe care le are despre siguranța și eficiența vaccinului. Putem face tot timpul astfel de informări.

Comentariul cântăreței rap, originară din Trinidad Tobago, a declanșat o reacție internațională de condamnare, înalți responsabili americani și britanici din domeniul sanitar au dezmințit orice legatură dintre vaccinul anti-Covid și infertilitate.

Și ministrul Sănătății din insula caraibeană a spus că ceea ce a postat vedeta este aboslut fals, relatează știrile protv.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.