Cetatea de Scaun a Sucevei va fi redeschisă publicului începând de miercuri, 6 august.

Conform directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide parțial pentru vizitare, accesul fiind permis doar în curtea interioară.

Programul de vizitare începe miercuri, 6 august, între orele 8.00 și 20.00, urmând ca de săptămâna viitoare, liberul acces să aibă loc de luni până vineri, între orele 17.00 și 20.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 8.00 și 20.00.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, declara luna trecută că obiectivul de la Cetatea de Scaun va fi deschis progresiv, cu luarea măsurilor de protecţie până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, astfel încât pe perioada verii să se poată organiza manifestările tradiţionale din cetate, respectiv Festivalul Medieval şi Bucovina Rock Castle, ce se desfăşoară în a doua jumătate a lunii august.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost închisă pentru public din luna aprilie, din motive de securitate.

Cetatea de Scaun a Sucevei este restaurată printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.