Cel târziu la data de 1 noiembrie 2021 comuna Sadova va fi branșată la gaz metan. Anunțul a fost făcut de către edilul localității, Mihai Constantinescu Otcu, care a precizat că proiectul în valoare de 3,5 milioane de lei va fi finalizat, ulterior putând fi realizate branșamentele. Primarul a adăugat că rețeaua de gaz metan are peste 12 kilometri lungime, iar în acest an vor fi realizate 150 de branșamete.

„Conducta de gaz metan trece și pe sub râul Moldova și pe sub calea ferată pentru a ajunge la Sadova. Îi mulțumesc domnului Pauluic pentru că în trei luni a construit 12,5 kilometri de conductă. Este un constructor serios, cum rar mai întâlnești astăți. De altfel, mă bucur că m-am putut ține de promisiunea făcută sadovenilor, de a racorda localitatea la gaz metan”, a declarat primarul comunei Sadova, Mihai Constantinescu Otcu.

Edilul a adăugat că gazul metan creează un confort pentru cetățeni, întrucât aceștia nu trebuie să mai muncească pentru a-și pregăti lemnele de iarnă, mai ales că prețul materialului lemnos s-a dublat anul acesta.

De cealaltă parte, managerul Mihai Pauliuc a declarat că sistemul de distribuție a gazului metan din comuna Sadova va fi alimentat din rețeaua de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc. Acesta a adăugat că instalațiile din gospodării și centralele termice vor fi verificate la doi ani, conform legislației, astfel încât cetățenii vor avea o mai mare siguranță.

„Acest proiect de înființare a rețelei de gaz metan în comuna Sadova este doar un prim pas, conductele urmând a fi extinse în anii următori, astfel încât toți cetățenii să se poată avea acces la confort”, a declarat managerul Mihai Pauliuc.

Reamintim că autorizația de construire pentru  înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în comuna Sadova a fost semnată la data de 8 februarie, iar în luna martie a.c. au fost demarate lucrările.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.