Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 4 august, în cadrul conferinței săptămânale de presă că în cartierul Obcini din municipiul Suceava se va deschide în acest sfârșit de săptămână o piață volantă.

Potrivit edilului, piața va funcționa în lunile august și septembrie, în zona intersecției străzilor Bistriței cu Fântâna Albă.

Scopul e acela de a aduce produsele locale de la mici producători mai aproape de cetățeni, în unul din cele mai populate cartiere ale municipiului.

Astfel, Ion Lungu a informat că piața volantă va fi deschisă în acest week-end, cu cinci mese pentru început, iar pe perioada verii locuitorii cartierului vor putea cumpăra produse proaspete în fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică.

Programul de funcționare va fi între orele 8.00 și 20.00, de vineri până duminică.

Trebuie precizat că producătorii locali nu vor plăti nicio taxă pentru mesele din piața volantă.

Primarul a mai precizat că, deși piețele mari din oraș nu sunt foarte ocupate, mai ales cele din Ițcani și Burdujeni, s-ar mai putea deschide în cartierele Sucevei și alte piețe volante, dacă va fi cerere și dacă se va dovedi că piața volantă din Obcini va fi utilă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.