Asistentul Secretarului de Stat american pentru Afaceri europene, Victoria Nuland, a discutat cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, despre eventualitatea înlăturării sistemului de vize pentru cetăţenii români.

usa-flag-xlarge

Astfel, Victoria Nuland a discutat cu Bogdan Aurescu despre problematica Visa Waiver, despre înlăturarea regimului de vize pentru cetăţenii romani care vor să călătorească în SUA. Nuland a declarat că lucrurile nu depind doar de România, ci şi de Congresul SUA.

Procentul ratei de refuz a solicitărilor de viză din partea cetăţenilor români în anul fiscal 2013–2014, a fost de 9,8 %. Scăderea, în continuare, a ratei de refuz a solicitărilor de viză depuse de cetăţenii români, asociată eventualei modificări a criteriilor de acces în Programul Visa Waiver, în principal prin posibilitatea creşterii pragului ratei de refuz de la 3%, în prezent, la 10%, este de natură să contribuie semnificativ la materializarea, într-un timp cât mai scurt, a dezideratului de eliminare a regimului de vize pe relaţia cu SUA.

Cele 17 mari companii americane membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO) vor să convingă Congresul SUA că România trebuie introdusă în programul Visa-Waiver, a declarat Eric Stewart, directorul AMRO.

Visa Waiver Program (VWP) permite cetăţenilor din anumite ţări să călătorească în Statele Unite în scopuri turistice sau de afaceri pe o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără a fi nevoiţi să obţină o viză, informează Realitatea.net.

Sursă foto capital.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.