Joi, 20 ianuarie, la ora 14.45, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, pe raza comunei Pojorâta, D.N 17, a oprit pentru control o autoutilitară care transporta cherestele, respectiv grindă și cherestea tivită, din direcția municipiului Vatra Dornei către municipiul Câmpulung Moldovenesc ocazie cu care s-au constatat următoarele:

La volanul autoutilitarei proprietatea a unei firme din Fundu Moldovei a fost identificat B. M. din comuna Fundu-Moldovei, care nu a putut prezenta pentru cheresteaua transportată documente de transport (aviz electronic).

Urmare a celor constatate s-a procedat la interogarea bazei de date SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat că pentru materialul lemnos transportat nu există emis aviz de însoțire.

În continuare  autoutilitara  în cauză a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos transportat a fost inventariat rezultând cantitatea de 1,64 mc grindă cu lungimile de 4,5 și 6 m și 0,37 mc cherestea tivită cu un total al încărcăturii de 2.01 mc. Cantitatea de 2.01 mc cherestele a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Pojorâta.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2,  lit. a, pct.1 din Legea 171/2010 cât și în baza art. 101 alin. 1, pct 13 din O.U.G 195/2002 R.M.C. pentru transportul agabaritic.     

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.