Țara din care a pornit virusul ucigaș a înregistrat exporturi record de echipamente de protecţie medicală în anul 2020. Peste 200 de miliarde de măşti au plecat din China către destinaţii din toată lumea. La acestea se adaugă alte câteva miliarde de costume de protecţie şi de teste.

Iar potrivit estimărilor autorităților chineze, doar măștile s-ar ridica la o valoarea de peste 52 de miliarde de dolari. În totalul autorităților chineze au fost, însă, incluse și măștile donate, informează B1 TV. La numărul mare de măști se mai adaugă și 2,3 miliarde de costume de protecție, precum și un miliard de truse de testare a coronavirusului.

Anul trecut, afacerile cu echipamente de protecție au înregistrat o explozie în China. Doar în prima parte a anului 2020 au fost înfiintate nu mai puțin de 73.000 de companii a căror activitate era producția de echipamente de protecție. Multe dintre acestea nu produceau, însă, la standardele cerute de clienții externi, astfel ca autoritățile au închis o bună parte a lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.