Un bărbat în vârstă de 41 de ani din provincia Jiangsu din estul Chinei a fost confirmat ca fiind primul caz uman de infecţie cu tulpina H10N3 a gripei aviare, a anunțat marţi Comisia Naţională de Sănătate (NHC) din China.

Bărbatul, rezident al oraşului Zhenjiang, a fost internat în spital pe 28 aprilie, după ce a dezvoltat febră şi alte simptome, a transmis NHC într-un comunicat, potrivit Reuters.

El a fost diagnosticat cu virusul gripei aviare H10N3 pe 28 mai, dar nu s-au oferit detalii despre modul în care bărbatul a fost infectat cu virusul.

H10N3 este o tulpină patogenă scăzută sau relativ mai puţin severă a virusului şi riscul de răspândire pe scară largă este scăzut, precizează NHC. Bărbatul era stabil şi gata să fie externat din spital. Nu au fost găsite alte cazuri printre contactele sale apropiate.

Niciun alt caz de infecţie umană cu tuplina H10N3 nu a fost raportat anterior la nivel global

Multe tulpini diferite de gripă aviară sunt prezente în China şi unele infectează sporadic oamenii, de obicei pe cei care lucrează cu păsări de curte. Nu a existat un număr semnificativ de infecţii umane cu gripă aviară de când tulpina H7N9 a ucis aproximativ 300 de persoane în perioada 2016-2017.

NHC a mai transmis că niciun alt caz de infecţie umană cu tuplina H10N3 nu a fost raportat anterior la nivel global.

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.